is Soda Vegan en vegetarisch? Pepsi, Fanta, en 9 Moreif (type of__ez _ fad _ position != ‘undefined’) {__ez_fad_position (‘div-gpt-ad-veganpeak_com-box-3-0’)};

frisdranken zijn zo populair dat sommige landen jaarlijks tot 137 liter per persoon consumeren, maar is frisdrank veganistisch en vegetarisch?

De meeste soda ‘ s bevatten een natuurlijke smaak die dierlijke producten kan bevatten, maar het is meestal een veganistisch ingrediënt in soda. Bijna alle frisdrank is volledig veganistisch en vegetarisch omdat ze zonder dierlijke producten zijn.

sommige frisdrankmerken gebruikten ooit obscure dierlijke ingrediënten om smaak of kleur toe te voegen, maar dat is tegenwoordig zeldzaam. U zult zelden frisdrank tegenkomen die dierlijke producten gebruiken, maar het is een mogelijkheid. Vooral in frisdranken met sapsmaak.veganisme gaat over meer dan het vermijden van eieren, zuivel, honing en vlees. Het is een levensstijl die het lijden wil verminderen, dus het is niet altijd een eenvoudig antwoord. Sommige frisdranken kunnen veganistische ingrediënten hebben, maar gebruiken andere onmenselijke praktijken.

dus blijf altijd alert en zorg ervoor dat uw favoriete frisdrankmerk niet betrokken is bij sociale of ecologische controverses.

Table of Contents

Which Sodas Are Vegan Table

Soda Is It Vegan It It Vegetarian
Coca-Cola YES YES
Coca-Cola Life UNKNOWN UNKNOWN
Diet Coke YES YES
Coke Zero YES YES
Pepsi YES YES
Pepsi Max YES YES
Sprite JA JA
Fanta Orange NU NU
Mountain Dew JA JA
Dr. Pepper JA JA
Dieet van Dr. Pepper JA JA

Houd in gedachten dat dit een lijst is met betrekking tot de ingrediënten. De veganistische levensstijl omvat veel meer dan alleen dieet. Het gaat om het verminderen van het lijden voor zover mogelijk, en je bent het misschien niet eens over de praktijken van alle bedrijven.

dus het is een zeer individuele vraag in dat opzicht. Je mag niet houden van alles wat deze merken doen, en dan moet je waarschijnlijk laat het met rust helemaal. Echter, alle frisdranken gebrandmerkt als vegan en vegetarisch zijn 100% zonder dierlijke ingrediënten.

welke frisdranken zijn Vegan

is Coca-Cola Vegan

is Coca-Cola Vegan

Coco-cola is zeker het eerste waar iedereen aan denkt als het om frisdrank gaat. Het is veruit de meest populaire frisdrank die er zijn en daarom is het eerste op de lijst. Dus eerst moeten we vaststellen of de ingrediënten veganistisch zijn.

zoals u hieronder kunt zien, zijn de ingrediënten in Coca-Cola Original zowel veganistisch als vegetarisch. Dus het is volledig veganistisch met betrekking tot de ingrediënten. Hoewel het merk is vaak in controverses over het grote gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Eén klein flesje Cola kost 1,9 liter om te produceren. Het is dus geen verrassing dat ze een enorme hoeveelheid water gebruiken gezien de hoeveelheid Cola die er dagelijks wordt geproduceerd.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingrediënten in Coca-Cola

koolzuurhoudend Water, maïssiroop met hoog fructosegehalte, karamelkleur, fosforzuur, natuurlijke aroma ‘ s, cafeïne.

Is Coca-Cola Life Vegan

Is Coca-Cola Life Vegan

Dit is eigenlijk een beetje lastig. Ik ben niet in staat om te bepalen of de natuurlijke smaken dierlijke producten bevatten. Coca-Cola stelt op haar website dat je nodig hebt om het label te lezen om ervoor te zorgen of het veganistisch of vegetarisch.

Lees meer over natuurlijke smaak in dit artikel.

het probleem is dat Coca-Cola Life een natuurlijke smaak heeft. – En dat kan ook dierlijke producten zijn. Echter, Ik denk niet dat ze zouden niet-veganistische ingrediënten in een product dat is bedoeld om natuurlijk te zijn. Vooral omdat alle anderen zonder zijn.

Verdict: Unknown Whether It's Vegan And Vegetarian

Ingredients In Coca-Cola Life

Carbonated Water, Cane Sugar, Caramel Color, Natural Flavors, Phosphoric Acid, Potassium Benzoate (To Protect Taste), Caffeine, *stevia Leaf Extract (Steviol Glycosides Processed From Stevia Leaf).

Is Diet Coke Vegan

Is Diet Coke Vegetarian

Diet coke is entirely vegan in terms of its ingredients. Het bevat natuurlijke smaken, wat niet altijd een veganistisch en vegetarisch ingrediënt is. Dus nam ik contact op met het bedrijf om er zeker van te zijn dat het vrij is van alle mogelijke niet-veganistische onderdelen.

Coca-Cola heeft bevestigd dat zijn Cola Light geen dierlijke ingrediënten bevat. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de natuurlijke smaken. Echter, het is een deel van de Coca-Cola company, dus het hangt af van uw standpunt over hun algemene zakelijke praktijken.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingredients In Diet Coke

Carbonated Water, Caramel Color, Aspartame, Phosphoric Acid, Potassium Benzoate (To Protect Taste), Natural Flavors, Citric Acid, Caffeine.

Is Coke Zero Vegan

is Coke Zero vegetarian

Yet another entirely vegan zero calories soda. Coke Zero contains natural flavors, but Coca-Cola has stated explicitly that it’s without animal products. Dus Cola zero kan zowel door vegetariërs als veganisten worden geconsumeerd.

echter, Ik raad je niet aan om grote hoeveelheden frisdrank te drinken. Ongeacht het calorische gehalte. Onderzoek toont aan dat zelfs calorievrije frisdrank het risico op veel leefstijlziekten verhoogt. Dus drink met mate ondanks de weinige calorieën.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingrediënten in cokes Zero

koolzuurhoudend Water, karamelkleur, fosforzuur, aspartaam, Kaliumbenzoaat, natuurlijke aroma ‘ s, Kaliumcitraat, acesulfaamkalium, cafeïne.

Is Pepsi Vegan

Is Pepsi Vegan

Pepsi is volledig vegan. Er zijn geen mogelijke dierlijke ingrediënten in Pepsi, dus er is geen probleem. Hoewel, het is nog steeds geen gezond product, dus drink met mate.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingrediënten in Pepsi

koolzuurhoudend Water, suiker, kleurstof (karamel E150d), zuur (fosforzuur), aroma ‘ s (inclusief cafeïne).

is dieet Pepsi Vegan

is dieet Pepsi Vegan

dus Pepsi is vegan maar is Pepsi Light veganistisch? Immers, de ingrediënten zijn veel ingewikkelder dan de gewone. Dit is meestal geen goede zaak.

dieet Pepsi is veganistisch ondanks de vele ingrediënten. Het is voornamelijk kunstmatig spul, zoals je je kunt voorstellen, dat voornamelijk veganistisch is. – En dat geldt ook voor Pepsi Light.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingredients In Diet Pepsi

Carbonated Water, Colour (Caramel E150d), Acids (Phosphoric Acid, Citric Acid), Flavourings (including Caffeine), Sweeteners (Aspartame, Acesulfame K), Acidity Regulator (Sodium Citrate), Preservative (Potassium Sorbate). Contains A Source Of Phenylalanine.

is Sprite Vegan

Is Sprite Vegan

Sprite heeft het problematische Ingrediënt natuurlijke smaak, maar het is volledig veganistisch in dit geval. Hetzelfde geldt voor alle andere componenten. Dus Sprite is zeker veganistisch, maar het is verre van een gezonde drank.

Het bevat maïssiroop met een hoog fructosegehalte, wat veel gezondheidsrisico ‘ s met zich meebrengt. Het zet gemakkelijk om in vet en is direct gekoppeld aan verhoogd risico op gewichtstoename.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingrediënten in Sprite

koolzuurhoudend Water, maïssiroop met hoog fructosegehalte, citroenzuur, natuurlijke aroma ‘ s, natriumcitraat, Natriumbenzoaat (ter bescherming van de smaak).

is Fanta Vegan

is Fanta Vegan

Fanta die oranje kleur. Ik weet dat het vreemd is, maar merken gebruiken soms obscure ingrediënten om rare redenen. Hoewel, dit is gelukkig niet meer het geval. Zo lijkt het tenminste.

Coca-Cola is de eigenaar van deze frisdrank, en ze hebben een lijst met niet-veganistische frisdrank in hun selectie. Fanta staat niet op deze lijst. Dus we kunnen raden dat het gebruik van visolie wordt gestopt, die in lijn is met andere recente artikelen over de praktijk.

Verdict: Now It Is

ingrediënten in Fanta

koolzuurhoudend Water, maïssiroop met hoog fructosegehalte, citroenzuur, Natriumbenzoaat (ter bescherming van de smaak), natuurlijke aroma ‘ s, gemodificeerd voedselzetmeel, Natriumpolyfosfaten, Glycerolester van colofonium, geel 6, rood 40.

is Mountain Dew Vegan

Mountain Dew

in een frisdrank, maar het is volledig veganistisch en vegetarisch. De natuurlijke smaken, sinaasappelsap en alle andere zijn allemaal afkomstig van veganistische bronnen. Er is dus niets mis met Mountain dew in termen van ingrediënten.

hoewel ik u adviseer deze frisdrank met mate te drinken. Het heeft veel ingrediënten die niet precies gezond voor iedereen zijn. Dus beperk je inname, Een Mountain Dew hier, en er zal niet veel schade veroorzaken.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingrediënten in Mountain Dew

koolzuurhoudend Water, maïssiroop met hoog fructosegehalte, geconcentreerd sinaasappelsap, citroenzuur, natuurlijk aroma, Natriumbenzoaat (vers), cafeïne, natriumcitraat, erythorbinezuur (vers), Arabische gom, Calciumdinatrium-Edta (om smaak te beschermen), gebromeerde plantaardige olie, geel 5

is Dr. Pepper Vegan

Is Dr.Pepper Vegan

Dr. Pepper heeft zowel natuurlijke als kunstmatige aroma ‘ s vermeld als ingrediënt. Hoewel dat waar is, is het nog steeds een veganistisch en vegetarisch product. Geen van de ingrediënten is afkomstig van dieren.

Dr. Pepper gebruikt misschien grote hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen, maar ze hebben veel initiatieven voor duurzamere productie. Dus ik beschouw dit als een veganistisch product in alle opzichten. Het is niet zo goed voor het milieu of gezond als water, maar het is prima.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingrediënten In Dr. Pepper

Koolzuurhoudend Water, High Fructose Corn Syrup, Karamel, Fosforzuur, Natuurlijke En Kunstmatige Smaakstoffen, Natrium Benzoaat (Conserveermiddel), Cafeïne

Is het Dieet van Dr. Pepper Veganistisch

Is het Dieet van Dr. Pepper Veganistisch

ten Slotte op de lijst is het Dieet van Dr. Pepper. Het is een volledig veganistisch product omdat geen van de ingrediënten van dierlijke oorsprong is. Dus het is veganistisch ondanks de voor de hand liggende gezondheidsproblemen van het drinken van frisdrank zo kunstmatig als dieet Dr. Pepper.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingrediënten in Dr. Pepper

Koolzuurhoudend Water, Karamel, Aspartaam, Fosforzuur, Natuurlijke En Kunstmatige Smaakstoffen, Natrium Benzoaat (Conserveermiddel), Cafeïne

Conclusie

de Meeste frisdranken zijn 100% veganistisch ondanks hun schetsmatige ingrediënten -maar er niet van uitgaan dat alle frisdranken zijn veganistisch. Sommigen gebruiken dierlijke ingrediënten, alleen niet die op deze lijst. In feite, sommigen van hen hadden het, dus het is een echte zorg.

doe uw onderzoek of neem contact op met het bedrijf als u een favoriete frisdrank buiten deze lijst heeft. De meeste bedrijven zijn open over het al dan niet hebben van dierlijke producten. Ze zullen je de exacte ingrediënten niet vertellen, alleen als het van dieren afgeleide ingrediënten bevat.

Hey, Ik ben Gus! Ik ben nu al een aantal jaren veganist en heb in deze tijd veel kennis over het onderwerp verzameld. Mijn doel met deze blog is om de veganistische boodschap te verspreiden en het gemakkelijk te maken om precies te weten wat veganistisch is en wat niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *