vegán és vegetáriánus? Pepsi, Fanta, és 9 Moreif(typeof _ _ ez _ fad _ pozíció != ‘meghatározatlan’) {__ez _ fad _ pozíció (‘div-GPT-ad-veganpeak_com-box-3-0’)};

az üdítőitalok annyira népszerűek, hogy egyes országok évente akár 137 litert fogyasztanak személyenként, de a szóda vegán és vegetáriánus?

A legtöbb sod természetes ízt tartalmaz, amely állati eredetű termékeket is tartalmazhat, de leginkább a szóda vegán összetevője. Szinte minden szóda teljesen vegán és vegetáriánus, mivel állati termékek nélkül vannak.

néhány szóda márka egyszer homályos állati összetevőket használt ízek vagy színek hozzáadására, de ez manapság ritka. Ritkán találkozik olyan szódával, amely állati termékeket használ, de ez egy lehetőség. Különösen a gyümölcslé ízű üdítőitalokban.

a veganizmus többről szól, mint a tojás, a tej, a méz és a hús elkerüléséről. Ez egy olyan életmód, amely a szenvedés csökkentésére törekszik, tehát ez nem mindig könnyű válasz. Egyes üdítők lehetnek vegán összetevők, de más embertelen gyakorlatokat használnak.

tehát mindig legyen éber, és győződjön meg arról, hogy a kedvenc szóda márka nem vesz részt a társadalmi vagy környezeti viták.

Table of Contents

Which Sodas Are Vegan Table

Soda Is It Vegan It It Vegetarian
Coca-Cola YES YES
Coca-Cola Life UNKNOWN UNKNOWN
Diet Coke YES YES
Coke Zero YES YES
Pepsi YES YES
Pepsi Max YES YES
Sprite IGEN IGEN
Fanta Narancs MOST MOST
Mountain Dew IGEN IGEN
Dr. Bors IGEN IGEN
Diéta Dr. Bors IGEN IGEN

ne feledje, hogy ez a lista annak tekintetében, hogy a hozzávalókat. A vegán életmód sokkal többet tartalmaz, mint az étrend. Arról van szó, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük a szenvedést, és nem biztos, hogy minden cég gyakorlatában egyetértünk.

tehát ez egy nagyon egyedi kérdés ebben a tekintetben. Lehet, hogy nem szeretsz mindent, amit ezek a márkák csinálnak, majd valószínűleg teljesen egyedül kell hagynia. A vegánnak és vegetáriánusnak nevezett összes üdítő azonban 100% – ban állati összetevők nélkül van.

milyen üdítők vegánok

A Coca-Cola vegán

a Coca-Cola vegán

A Coco-cola az első dolog, amire mindenki gondol, amikor szódáról beszél. Ez messze a legnépszerűbb szóda odakinn, ezért ez az első a listán. Tehát először meg kell határoznunk, hogy az összetevők vegánok-e.

amint az alább látható, a Coca-Cola Original összetevői mind vegánok, mind vegetáriánusok. Tehát teljesen vegán az összetevők tekintetében. Bár a márka gyakran ellentmondásos a természeti erőforrások nagy felhasználása miatt.

egy kis üveg kóla 1,9 literet vesz igénybe. Tehát nem meglepő, hogy hatalmas mennyiségű vizet használnak, figyelembe véve, hogy mennyi kólát állítanak elő naponta.

Verdict: Vegan And Vegetarian

összetevők a Coca-Cola-ban

szénsavas víz, magas fruktóz kukoricaszirup, karamell szín, foszforsav, természetes ízek, koffein.

is Coca-Cola Life Vegan

is Coca-Cola Life Vegan

az egyik valójában egy kicsit trükkös. Nem tudom azonosítani, hogy a természetes ízek tartalmaznak-e állati termékeket. A Coca-Cola honlapján kijelenti, hogy el kell olvasnia a címkét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy vegán vagy vegetáriánus-e.

További információ a természetes ízről ebben a cikkben.

a kérdés az, hogy a Coca-Cola Life természetes ízeket tartalmaz. – És ebbe beletartoznak az állati termékek is. Nem hiszem azonban, hogy nem vegán összetevőket helyeznének egy olyan termékbe, amelynek természetesnek kell lennie. Különösen, mint a többiek nélkül.

Verdict: Unknown Whether It's Vegan And Vegetarian

Ingredients In Coca-Cola Life

Carbonated Water, Cane Sugar, Caramel Color, Natural Flavors, Phosphoric Acid, Potassium Benzoate (To Protect Taste), Caffeine, *stevia Leaf Extract (Steviol Glycosides Processed From Stevia Leaf).

Is Diet Coke Vegan

Is Diet Coke Vegetarian

Diet coke is entirely vegan in terms of its ingredients. Természetes ízeket tartalmaz, ami nem mindig vegán és vegetáriánus összetevő. Ezért felvettem a kapcsolatot a céggel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mentes-e minden lehetséges nem vegán alkatrésztől.

A Coca-Cola megerősítette, hogy diétás Kólaital állati összetevők nélkül van. Tehát nem kell aggódnia a természetes ízek miatt. Ez azonban a Coca-Cola társaság része, tehát az Általános Üzleti gyakorlatukkal kapcsolatos álláspontjától függ.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingredients In Diet Coke

Carbonated Water, Caramel Color, Aspartame, Phosphoric Acid, Potassium Benzoate (To Protect Taste), Natural Flavors, Citric Acid, Caffeine.

Is Coke Zero Vegan

is Coke Zero vegetarian

Yet another entirely vegan zero calories soda. Coke Zero contains natural flavors, but Coca-Cola has stated explicitly that it’s without animal products. Tehát a coke zero-t vegetáriánusok, valamint vegánok is fogyaszthatják.

azonban nem javaslom, hogy igyon nagy mennyiségű szódát. Függetlenül a kalóriatartalomtól. A kutatások azt mutatják, hogy még a nulla kalóriatartalmú szóda is növeli számos életmódbetegség kockázatát. Tehát a kevés kalória ellenére mérsékelten inni.

Verdict: Vegan And Vegetarian

szénsavas víz, karamell szín, foszforsav, aszpartám, kálium-benzoát, természetes ízek, kálium-citrát, aceszulfám kálium, koffein.

is Pepsi Vegan

is Pepsi Vegan

. A Pepsi-ben nincsenek lehetséges állati összetevők, tehát nincs probléma. Bár ez még mindig nem egészséges termék,ezért mérsékelten inni.

Verdict: Vegan And Vegetarian

szénsavas víz, cukor, szín (karamell E150d), sav (foszforsav), aromák (beleértve a koffeint is).

is Diet Pepsi Vegan

is Diet Pepsi Vegan

so Pepsi vegán, de a diétás Pepsi vegán? Végtére is, az összetevők sokkal bonyolultabbak, mint a rendszeres. Ez általában nem jó dolog.

a diétás Pepsi a sok összetevő ellenére vegán. Ez főleg mesterséges dolog, mint gondolnád, ami többnyire vegán. – Ugyanez vonatkozik a diétás Pepsi-re is.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingredients In Diet Pepsi

Carbonated Water, Colour (Caramel E150d), Acids (Phosphoric Acid, Citric Acid), Flavourings (including Caffeine), Sweeteners (Aspartame, Acesulfame K), Acidity Regulator (Sodium Citrate), Preservative (Potassium Sorbate). Contains A Source Of Phenylalanine.

is Sprite Vegan

is Sprite Vegan

problémás összetevő természetes íz, de ebben az esetben teljesen vegán. Ugyanez vonatkozik az összes többi alkatrészre is. Tehát a Sprite határozottan vegán, de messze nem egészséges ital.

magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot tartalmaz, amelynek számos egészségügyi kockázata van. Könnyen zsírrá alakul, és közvetlenül kapcsolódik a súlygyarapodás fokozott kockázatához.

Verdict: Vegan And Vegetarian

összetevők Sprite

szénsavas víz, magas fruktóz kukoricaszirup, citromsav, természetes ízek, nátrium-citrát, nátrium-benzoát (az íz védelme érdekében).

is Fanta Vegan

is Fanta Vegan

olaj, hogy ez a narancssárga szín. Tudom, hogy furcsa, de a márkák néha furcsa okokból homályos összetevőket használnak. Bár ez szerencsére már nem így van. Vagy úgy tűnik.

ennek a szódának a tulajdonosai a Coca-Cola, kiválasztásukban szerepel a nem vegán szóda listája. Fanta nincs ezen a listán. Tehát kitalálhatjuk, hogy a halolaj használatát leállítják, ami összhangban áll a gyakorlatról szóló újabb cikkekkel.

Verdict: Now It Is

összetevők Fanta

szénsavas víz, magas fruktóz kukoricaszirup, citromsav, nátrium-benzoát (az íz védelme érdekében), természetes ízek, módosított élelmiszer-keményítő, nátrium-polifoszfátok, Rosin glicerin-észter, sárga 6, piros 40.

is Mountain Dew Vegan

Mountain Dew

Mountain Dew lehet a leginkább ijesztő az összetevők egy üdítőben vannak feltüntetve, de teljesen vegán és vegetáriánus. A természetes ízek, a narancslé és a többiek mind vegán forrásokból származnak. Tehát nincs semmi baj a hegyi harmattal az összetevők szempontjából.

bár azt tanácsolom, hogy mérsékelten inni ezt a szódát. Sok olyan összetevő van, amelyek senkinek nem teljesen egészségesek. Szóval csak korlátozd a beviteled, egy hegyi harmat itt, és nem okoz sok kárt.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Összetevők Mountain Dew

a Szénsavas Víz, Magas Fruktóz tartalmú Kukorica Szirup, Narancslé-Koncentrátum, Citromsav, Természetes Aroma, Nátrium-Benzoát (Megőrzi Frissességét), Koffein, Nátrium-Citrát, eritorbinsavra (Megőrzi Frissességét), gumiarábikum, Kalcium-Dinátrium-Edta (Megvédeni Íz), Brómozott Növényi Olaj, Sárga 5

Dr. Pepper Vegan

is Dr. Pepper Vegan

Dr. Pepper mind természetes, mind mesterséges ízeket tartalmaz összetevőként. Bár ez igaz, mégis vegán és vegetáriánus termék. Egyik összetevő sem származik állatokból.

Dr. Pepper nagy mennyiségű természeti erőforrást használhat fel, de számos kezdeményezésük van a fenntarthatóbb termelés érdekében. Tehát ezt vegán terméknek tekintem minden tekintetben. Nem olyan jó a környezetre, vagy egészséges, mint a víz, de rendben van.

Verdict: Vegan And Vegetarian

összetevők Dr. Pepper

szénsavas víz, magas fruktóz kukoricaszirup, karamell szín, foszforsav, természetes és mesterséges ízek, nátrium-benzoát (tartósítószer), koffein

étrend Dr. Pepper vegan

is Diet Dr. Pepper vegan

végül a listán a Diet Dr. Pepper. Ez egy teljesen vegán termék, mivel egyik összetevő sem állati eredetű. Tehát vegán, annak ellenére, hogy nyilvánvaló egészségügyi aggályok vannak az ivóvíz olyan mesterséges, mint a diéta Dr. Pepper.

Verdict: Vegan And Vegetarian

összetevők Dr. Pepper

szénsavas víz, karamell szín, aszpartám, foszforsav, természetes és mesterséges ízek, nátrium-benzoát (tartósítószer), koffein

következtetés

a legtöbb üdítő 100% – ban vegán, annak vázlatos összetevői ellenére-de ne csak feltételezzük, hogy minden üdítő vegán. Egyesek állati összetevőket használnak, csak nem a listán szereplőket. Sőt, némelyiküknél volt, szóval ez egy igazi aggodalom.

végezzen kutatást, vagy vegye fel a kapcsolatot a társasággal, ha kedvenc szódája van a listán kívül. A legtöbb vállalat nyitott arról, hogy vannak-e állati termékek. Nem fogják megmondani a pontos összetevőket, csak akkor, ha állati eredetű összetevőket tartalmaz.

Már jó néhány éve vegán vagyok, és sok tudást gyűjtöttem a témáról ebben az időben. A célom ezzel a bloggal az, hogy terjesszem a vegán üzenetet, és megkönnyítsem, hogy pontosan tudjuk, mi a vegán és mi nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük