er sodavand vegansk og vegetarisk? Pepsi, Fanta og 9 Moreif (typeof __es_fad_position != ‘udefineret’) {__es_fad_position (‘div-gpt-ad-veganpeak_com-boks-3-0’)};

læskedrikke er så populære, at nogle lande forbruger op til 137 liter pr. person årligt, men er sodavand vegansk og vegetarisk?

de fleste sods indeholder naturlig smag, som kan omfatte animalske produkter, men det er for det meste en vegansk ingrediens i sodavand. Næsten al sodavand er helt vegansk og vegetarisk, da de er uden animalske produkter.

nogle sodaværker brugte engang uklare animalske ingredienser til at tilføje smag eller farve, men det er sjældent i dag. Du vil sjældent støde på sodavand, der bruger animalske produkter, men det er en mulighed. Især i juice-flavored læskedrikke.veganisme handler om mere end at undgå æg, mejeri, honning og kød. Det er en livsstil, der søger at reducere lidelse, så det er ikke altid et let svar. Nogle sodavand kan have veganske ingredienser, men bruger andre umenneskelige metoder.

så vær altid opmærksom og sørg for, at dit foretrukne sodavandmærke ikke er involveret i sociale eller miljømæssige kontroverser.

Table of Contents

Which Sodas Are Vegan Table

Soda Is It Vegan It It Vegetarian
Coca-Cola YES YES
Coca-Cola Life UNKNOWN UNKNOWN
Diet Coke YES YES
Coke Zero YES YES
Pepsi YES YES
Pepsi Max YES YES
Sprite Ja Ja
Fanta Orange nu er det nu er det
bjerg dug Ja Ja ja
Dr. Pepper Ja Ja
diæt Dr. Pepper ja ja

husk, at denne liste er med hensyn til ingredienserne. Den veganske livsstil indeholder meget mere end bare kost. Det handler om at reducere lidelse i det omfang det er muligt, og du er muligvis ikke enig i alle virksomheders praksis.

så det er et meget individuelt spørgsmål i den henseende. Du elsker måske ikke alt, hvad disse mærker gør, og så skal du sandsynligvis lade det være helt alene. Men alle sodavand mærket som veganer og vegetar er 100% uden animalske ingredienser.

hvad sodavand er vegansk

er Coca-Cola Vegan

er Coca-Cola Vegan

Coco-cola er bestemt den første ting, alle tænker på, når de taler sodavand. Det er langt den mest populære sodavand derude, hvorfor det er først på listen. Så først skal vi identificere, om ingredienserne er veganske.

som du kan se nedenfor, er ingredienserne i Coca-Cola Original både veganske og vegetariske. Så det er helt vegansk med hensyn til dets komponenter. Selvom mærket ofte er i kontroverser over dets store brug af naturressourcer.

en lille flaske Cola tager 1,9 liter at producere. Så det er ingen overraskelse, at de bruger en enorm mængde vand i betragtning af, hvor meget Cola der produceres dagligt.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingredienser i Coca-Cola

kulsyreholdigt vand, majssirup med høj Fructose, karamelfarve, fosforsyre, naturlige smagsstoffer, koffein.

is Coca-Cola Life Vegan

is Coca-Cola Life Vegan

dette den ene er faktisk lidt vanskelig. Jeg er ikke i stand til at identificere, om de naturlige smagsstoffer omfatter animalske produkter. Coca-Cola siger på sin hjemmeside, at du skal læse etiketten for at sikre dig, om den er vegansk eller vegetarisk.

Læs mere om naturlig smag i denne artikel.

problemet er, at Coca-Cola Life indeholder naturlig smag. – Og det kan omfatte animalske produkter. Jeg tror dog ikke, at de ville lægge ikke-veganske ingredienser i et produkt, der er beregnet til at være naturligt. Især, som alle de andre er uden.

Verdict: Unknown Whether It's Vegan And Vegetarian

Ingredients In Coca-Cola Life

Carbonated Water, Cane Sugar, Caramel Color, Natural Flavors, Phosphoric Acid, Potassium Benzoate (To Protect Taste), Caffeine, *stevia Leaf Extract (Steviol Glycosides Processed From Stevia Leaf).

Is Diet Coke Vegan

Is Diet Coke Vegetarian

Diet coke is entirely vegan in terms of its ingredients. Den indeholder naturlige smagsstoffer, som ikke altid er en vegansk og vegetarisk ingrediens. Så jeg kontaktede virksomheden for at sikre, at den er fri for eventuelle ikke-veganske dele.Coca-Cola har bekræftet, at dens Diet Coke drink er uden animalske ingredienser. Så du behøver ikke bekymre dig om de naturlige smag. Det er dog en del af Coca-Cola company, så det afhænger af din holdning til deres generelle forretningspraksis.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingredients In Diet Coke

Carbonated Water, Caramel Color, Aspartame, Phosphoric Acid, Potassium Benzoate (To Protect Taste), Natural Flavors, Citric Acid, Caffeine.

Is Coke Zero Vegan

is Coke Zero vegetarian

Yet another entirely vegan zero calories soda. Coke Zero contains natural flavors, but Coca-Cola has stated explicitly that it’s without animal products. Så koks nul kan forbruges af vegetarer, såvel som veganer.

Jeg råder dig dog ikke til at drikke store mængder sodavand. Uanset kalorieindholdet. Forskning viser, at selv nul-kalorie sodavand øger risikoen for mange livsstilssygdomme. Så drik moderat på trods af de få kalorier.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingredienser i koks nul

kulsyreholdigt vand, karamelfarve, fosforsyre, aspartam, Kaliumbensoat, naturlige smagsstoffer, kaliumcitrat, acesulfamkalium, koffein.

Is Pepsi Vegan

er Pepsi Vegan

Pepsi er helt vegansk. Der er ingen mulige animalske ingredienser i Pepsi, så der er ikke noget problem der. Selvom det stadig ikke er et sundt produkt, så drik moderat.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingredienser i Pepsi

kulsyreholdigt vand, sukker, farve (karamel E150d), syre (fosforsyre), aromaer (inklusive koffein).

Is Diet Pepsi Vegan

er Diet Pepsi Vegan

så Pepsi er vegansk, men er diæt Pepsi vegansk? Efter alt er ingredienserne meget mere komplicerede end de almindelige. Dette er normalt ikke en god ting.

diæt Pepsi er vegansk på trods af de mange ingredienser. Det er hovedsageligt kunstige ting, som du måske forestiller dig, som for det meste er vegansk. – Og det samme gælder for Diet Pepsi.

Verdict: Vegan And Vegetarian

Ingredients In Diet Pepsi

Carbonated Water, Colour (Caramel E150d), Acids (Phosphoric Acid, Citric Acid), Flavourings (including Caffeine), Sweeteners (Aspartame, Acesulfame K), Acidity Regulator (Sodium Citrate), Preservative (Potassium Sorbate). Contains A Source Of Phenylalanine.

er Sprite Vegan

er Sprite Vegan

Sprite har sprite Vegan

den indeholder majssirup med høj fructose, som har mange sundhedsrisici. Det omdannes let til fedt og er direkte forbundet med øget risiko for vægtøgning.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingredienser i Sprite

kulsyreholdigt vand, majssirup med høj Fructose, citronsyre, naturlige smagsstoffer, natriumcitrat, Natriumbensoat (for at beskytte smag).

is Fanta Vegan

is Fanta Vegan

Fanta ones used fish olie for at give den den orange farve. Jeg ved, det er mærkeligt, men mærker bruger uklare ingredienser af underlige grunde nogle gange. Selvom, dette er heldigvis ikke tilfældet længere. Eller Sådan ser det ud.Coca-Cola er ejerne af denne sodavand, og de har en liste over ikke-vegansk sodavand i deres valg. Fanta er ikke på denne liste. Så vi kan gætte, at brugen af fiskeolie er stoppet, hvilket stemmer overens med andre nylige artikler om praksis.

Verdict: Now It Is

ingredienser i Fanta

kulsyreholdigt vand, majssirup med høj Fructose, citronsyre, Natriumbensoat (for at beskytte smag), naturlige smagsstoffer, modificeret madstivelse, Natriumpolyphosphater, Glycerolester af kolofonium, Gul 6, rød 40.

is Mountain dug Vegan

Mountain dug

Mountain dug kan have de mest skræmmende ingredienser, der er nødvendige for at gøre dette > mærk i en sodavand, men det er helt vegansk og vegetarisk. De naturlige smagsstoffer, appelsinjuice og alle de andre er alle afledt af veganske kilder. Så der er ikke noget galt med Bjergdug med hensyn til ingredienser.

selvom jeg råder dig til at drikke denne sodavand i moderation. Det har mange ingredienser, der ikke er ligefrem sunde for nogen. Så bare begrænse dit indtag, et bjerg dug her, og der vil ikke forårsage meget skade.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingredienser i bjerg dug

kulsyreholdigt vand, majssirup med høj Fructose, koncentreret appelsinsaft, citronsyre, naturlig smag, Natriumbensoat (bevarer friskhed), koffein, natriumcitrat, erythorbinsyre (bevarer friskhed), gummi arabicum, Calcium Dinatrium Edta (for at beskytte smag), bromeret vegetabilsk olie, gul 5

is Dr. Pepper Vegan

Is Dr. Pepper Vegan

Dr. Pepper har både naturlige og kunstige smagsstoffer opført som ingrediens. Selvom det er sandt, er det stadig et vegansk og vegetarisk produkt. Ingen af ingredienserne stammer fra dyr.Dr. Pepper bruger muligvis store mængder naturressourcer, men de har mange initiativer til mere bæredygtig produktion. Så jeg betragter dette som et vegansk produkt i alle henseender. Det er ikke så godt for miljøet eller sundt som vand, men det er fint.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingredienser i Dr. Pepper

kulsyreholdigt vand, majssirup med høj Fructose, karamelfarve, fosforsyre, naturlige og kunstige smagsstoffer, Natriumbensoat (konserveringsmiddel), koffein

Is Diet Dr. Pepper vegan

er Diet Dr. Pepper Vegan

endelig på listen er Diet Dr. Pepper. Det er et helt vegansk produkt, da ingen af ingredienserne er fra animalske kilder. Så det er vegansk på trods af de åbenlyse sundhedsmæssige bekymringer ved at drikke sodavand så kunstig som Diet Dr. Pepper.

Verdict: Vegan And Vegetarian

ingredienser i Dr. Pepper

kulsyreholdigt vand, karamelfarve, aspartam, fosforsyre, naturlige og kunstige smagsstoffer, Natriumbensoat (konserveringsmiddel), koffein

konklusion

de fleste sodavand er 100% veganske på trods af deres skitserede ingredienser-men antager ikke bare, at alle sodavand er veganske. Nogle bruger animalske ingredienser, bare ikke dem på denne liste. Faktisk plejede nogle af dem at have det, så det er en reel bekymring.

gør din forskning eller kontakt virksomheden, hvis du har en favorit sodavand uden for denne liste. De fleste virksomheder er åbne om, hvorvidt de har animalske produkter. De vil ikke fortælle dig de nøjagtige ingredienser, bare hvis det indeholder animalske ingredienser.

Hej, Jeg er Gus! Jeg har været veganer i ganske mange år nu, og har samlet en masse viden om emnet i denne tid. Mit mål med denne blog er at sprede den veganske besked og gøre det let at vide nøjagtigt, hvad der er vegansk, og hvad der ikke er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *